2000.04.06
  

  

  

RABBI ARNOLD S. TURECZKY AZ EGYETEMEN

Március 28-ától április 4-éig  - ezévben először, de remélhetőleg nem utóljára - rabbi Arnold S. Tureczky, a New York-i Jewish Theological Seminary nyugalmazott professzora látogatott el az Egyetemre. Tíz napos magyarországi tartózkodása alatt több, magasszinvonalú előadást tartott intézetünkben, melyeket a hallgatóság nagy érdeklődéssel fogadott.

Az első nap a Daled osztály számára tartott előadást oktatásmódszertani kérdésekről a Módszertani Kabinetben, majd délután elkísérte a hallgatókat a Zsidó Múzeumban tartott órára.

A második nap ugyanerről a tárgykörről adott elő a közöségi szociális munkás hallgatóknak.

A harmadik napon Szegedre látogatott, ahol a helyi Hitközség vezetői látták vendégül őt és feleségét, és kalauzolták a szegedi kutúrális és zsidó vonatkozású nevezetességek megtekintésében.

A negyedik napon, pénteken délelőtt a Kaddis kérdéseiről tartott konzultációval egybekötött előadást, majd részt vett a péntek esti tan-istentiszteleten.

Vasárnap beszédet mondott a Balázs Pál judaisztikai verseny megnyitóján az Egyetemen, majd aktívan közreműködött a döntőbe jutott pályázatok elbírálását végző zsűri munkájában.

Hétfőn a  Bét osztálynak tartott előadást, majd kedden találkozott az egyetemre látogató Pápai Teológiai Főiskola küldöttségével, valamint konzultált a rabbiképző szak hallgatóival.

Rav Tureczky megalakulása tart előadásokat a Rabbiképző Intézetben, illetve a Zsidó Egyetmen. Azonban nemcsak kiváló előadásaival , hanem jelentős szervezési, PR és foundraising tevékenységgel is segíti az Egyetemet, melyért ezúton is hálás köszönetünket fejezzük ki.

  

2000.04.06