Ünnepség az OR-ZSE Goldmark Kórusának 39. éves alapítása alkalmából

2008. december 22-én az OR-ZSE étkezdéjében Hanuka ünnepséget tartott a Goldmark Kórus. Minden esztendőben - amennyiben lehetőség van rá - Hanuka alkalmával az együttes összegyülekezik és együtt gyújtja meg a hanukai lángokat, egy kis süteményes vendégség keretében és végre sor kerülhet a felhőtlen beszélgetésre és énekelgetésekre.

Ezen az estén a Kórust az Egyetem vendégelte meg és a program kibővült egy nem várt, de igen szép eseménnyel is: az Egyetem Rektori Tanácsának tagjai csatlakoztak a Kórushoz. Schőner rektor úr meleg hangon értékelte munkásságukat, az OR-ZSE életében betöltött szerepüket, majd Elismerő Okleveleket nyújtott át a Goldmark Kórus alapító tagjainak.


Az 1969-ben létrejött kórus tagjai közül – a természet rendje szerint – már igen sokan távoztak az élők sorából, ugyanakkor többen vannak akik figyelemmel kísérik munkásságukat, de már nem tagjai az együttesnek, mert életük alakulása nem teszik ezt lehetővé.
Ily módon csupán hét fő vehette át a díszes oklevelet:
Biczó Balázsné (Silber Jutka)
Darvas György
Fekete László
Friedmann Péterné (Benedek Zsuzsa)
Kerekes Róbertné (Sugár Anikó)
Péterfiné Ujszászi Anikó
Dr. Rónai Tamásné (Ádám Mária)Az ünnepeltek és a Kórus tagjai számára is meglepetés volt ez az esemény, melyet a Hanuka lángjai aranyoztak be.

 

 

Fekete László főkántor gyújtotta meg a gyertyákat, majd imáját a Kórus és a Rektori Tanács tagjainak együttes éneke követte.

 

 

 

A Kórus tagsága nevében Ádám Mária köszönte meg a kedves vendéglátást, az együttes munkáját értékelő szavakat, valamint az „alapító tagok” elismerését.

 


2009.01.06.
Ádám Mária

Vissza