Az OR-ZSE 2017 évi nyilvános évzáró Egyetemi Tanácsülése (2017.06.30)

 

2017 június 30-án, pénteken, ezidáig talán az idei nyár egyik legmelegebb napján, 10.30-kor megkezdődött az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem ünnepélyes és a közönség számára is nyílt Egyetemi Tanácsülése, melyen Kiss Henriett, a MAZSIHISZ alelnöke is köszöntötte a végzetteket. Napirendjén a hallgatók diploma, illetve végzettséget igazoló okirat átadása szerepelt.A végzettek és vendégeik


A megnyitó előtt

 


Az Egyetemi Tanács, a MAZSIHISZ alelnökével kibővítve

 Néhány perccel 10.30 után Dr. Oláh János rektorhelyettes, az Egyetemi Tanácsülés levezető elnöke üdvözölte a megjelenteket, közöttük Kiss Henriettet a MAZSIHISZ alelnökét, a megjelent rabbikat, oktatóinkat, munkatársainkat, végzős hallgatóinkat, hozzátartozóikat és minden kedves vendéget. Bemutatta az Egyetemi Tanács tagjait és ezzel megnyitotta az ünnepi ülést.


A rektorhelyettes megnyitója


Az ET. a Himnuszt hallgatja

A magyar és az izraeli himnusz elhangzása után Rosenfeld Dániel végzett kántor elénekelte a kezdetű ("Mennyei atyánk, Izrael szirtje és megváltója…") dalt, mellyel a megjelenteket köszöntötte. /zongorán kísérte: Teszter Nelli/


Rosenfeld kántor énekel

Ezután Dr. Schöner Alfréd rektor mondta el a 2016/17-es tanév tanévértékelő beszédét.


A rektor év-értékelője (alant meghallgatható)

 

Az évértékelőt követően a 2016/17. tanévben, az 5777. zsinagógai évben, végzett hallgatók vették át diplomájukat, illetve – a nemzeti felsőoktatási törvény által előírt nyelvvizsga hiányában – igazolásukat.


Végzett rabbik


A rabbihelyettes


Néhány friss diplomás:


Bogya Johanna, III. éves judaisztika alapszakos hallgató, a 2017/18-as tanév Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj pályázat nyertese átvette az erről szóló határozatot az egyetem rektorától


A most végzett hallgatók nevében Fináli Gábor, volt rabbi mesterszakos hallgató, már rabbiként búcsúzott Alma Materétől, először magyar-, majd héber nyelven.


Fináli Gábor búcsúzik Alma Materétől


A MAZSIHISZ nevében Kiss Henriett köszöntötte az OR-ZSE-n idén végzett hallgatóinkat.


Kiss Henriett, a MAZSIHISZ alelnöke köszönti a végzetteket


Raáb Gábor judaisztika és kántor szakos hallgató a című dalt adta elő, Teszter Nelli zongora kíséretével.


Raab Gábor énekel

dr. Kerekes Béla főiskolai docens, főkántor, mint kohanita mondta el a "birkát kohanimot", ezáltal részesítve kohanita áldásban hallgatóinkat és a jelenlévőket.


A kohanita áldás

A rektorhelyettes az OR-ZSE Egyetemi Tanácsának 139., a 2016/17-es tanévet záró nyilvános és ünnepélyes ülését bezárta, megköszönte a jelenlévőknek, hogy jelenlétükkel megtisztelték egyetemünk életének e fontos eseményét, majd kívánt valamennyiüknek kellemes nyarat, pihenést, feltöltődést és sabat salom/git sábesz/jó szombatot és hétvégét!


Dr. Oláh János rektorhelyettes bezárja az ET. ülést

Búcsúzóul az "Osze shalom.." kezdetű dalt énekelte a közönség, a békesség kérésének gyönyörű mondatát, amelynek magyar nyelvű fordítása: „Aki békét szerez a magasságban, Ő szerezzen békét számunkra, és egész Izrael számára, s mondjuk együtt: úgy legyen!”

Az éneklése

KP
2017.07.04

(A képeket Schindler (Katona) Krisztián készítette)

Vissza